Svijet     | 14.07.2020. 08:44 |

Najmanje šest osoba povrijeđeno na antivladinim protestima u Izraelu

FENA Internet

JERUSALEM, 14. jula (FENA) - Najmanje šest osoba povrijeđeno je tokom policijske intervencije i rastjerivanja demonstranata koji su protestirali ispred rezidencije izraelskoj premijera Benjamina Netanyahua u zapadnom dijelu Jerusalema.

List “The Times of Israel“ javlja da je do sukoba došlo kada je izraelska policija sa inspektorima drugi put pokušala rastjerati demonstrante.

Isti izvor javlja da je najmanje šestoro demonstranata povrijeđeno tokom nereda.

Proteste je u ponedjeljak organizirao pokret “Crne zastave“ koji već nekoliko mjeseci vodi kampanju sa zahtjevom da premijer Izraela Netanyahu podnese ostavku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Protiv 70-godišnjeg Netanyahu se vodi sudski postupak za tri korupcijske afere i prvi je izraelski šef vlade kojem se sudi za vrijeme aktivnog premijerskog mandata.

“Grupa od 30 policajaca i općinskih inspektora napala je demonstrante u Balfouru koji su imali dozvolu za boravak na tom lokalitetu. Bez službenog predstavljanja su napali demonstrante i počeli im oduzimati privatne stvari, bez ikakvog obrazloženja“, navodi se u saopćenju organizatora protesta koji tvrdi da je skup uredno najavljen u policiji.

Lokalne izraelske vlasti u Jerusalemu odbacile su optužbe o upotrebi sile od strane policijskih službenika.

“Uklonjena je oprema koja je nelegalno postavljena. Istraženi su svi navodi o upotrebi sile i svi su se pokazali kao lažni“, navodi se u saopćenju.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

ICJ naredio Izraelu da poduzme mjere na osiguranju pomoći za Palestince u Gazi

Hezbolah uzvratio raketnim napadom na Izrael, ubijen 25-godišnjak

Izrael intenzivno bombardirao jug Gaze

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo