Kultura     | 14.07.2020. 10:07 |

Veliko zanimanje za studije Filozofskog fakulteta SUM-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. srpnja (FENA) - Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru za prvi upisni rok vlada velika zainteresiranost. Pristigle su čak 504 prijave. U tijeku je izbor pristupnika za upis na Fakultet, a obavlja se razredbenim postupkom do 18. srpnja 2020.

U odnosu na broj prijava za srpanjski upisni rok prošle akademske godine broj ovogodišnjih prijava viši je za gotovo 130 kandidata. Najveće je zanimanje za Studij psihologije, Studij logopedije, Studij engleskoga jezika i književnosti te Studij informacijskih znanosti.

Dekan Filozofskog fakulteta SUM-a Ivica Musić istaknuo je kako je povećano zanimanje za studije Filozofskog fakulteta rezultat rada ne samo uprave nego svih zaposlenih na Fakultetu.

"Kvaliteta studija, mogućnost kombinacija, naši profesori i asistenti, dosadašnji rad sa studentima, prilagođavanje tržištu rada uz očuvanje identitetskih studija, suvremeno opremljena zgrada, znanstvenoistraživački rad, osuvremenjivanje programa te društvena uloga Fakulteta - sve su to razlozi zašto je došlo do povećanog zanimanja za naše studije. Budući studenti, u suradnji s roditeljima, očigledno su se u ovim kriznim vremenima odlučili za kombinaciju izvrsnosti i sigurnosti", objasnio je dekan Musić. 

Upisi u prvu godinu studija u prvom upisnom roku provodit će se od 20. do 24. srpnja 2020. Upisi na studije obavljaju se prema rezultatima postignutim u razredbenom postupku. Na mrežnim stranicama http://ff.sum.ba i http://upisi.ff.sum.ba mogu se pronaći sve potrebne informacije vezane za proceduru upisa i potrebnu dokumentaciju.

Prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Marko Odak naglasio je kako ovi rezultati nisu slučajnost, nego plodovi dugogodišnjeg rada na sustavu kvalitete.

"Taj je rad posebno došao do izražaja u vremenu izbijanja pandemije, kada se cjelokupni nastavni proces odvijao preko interneta. Povratne informacije koje dobivamo od studenata, domaćih i gostujućih profesora izvrsne su. Očigledno to nije ostalo neprimijećeno u široj javnosti. Uvjeren sam da je i to jedan od bitnih razloga zašto je toliko povećano zanimanje za studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru", rekao je prodekan Odak. 

Prijave za upise u drugom razredbenom roku na studije Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru vršit će se od 7. do 12. rujna 2020. godine, priopćeno je iz Filozofskog fakulteta SUM-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Rekonstruisana biblioteka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli

Dodijeljene Dekanove nagrade najboljim studentima Filozofskog fakulteta SUM-a

Konferencija 'PR, Media & Sports Days': Umjetna inteligencija generira promjene

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo