Bosna i Hercegovina     | 14.07.2020. 11:53 |

Novoimenovani biskup Palić predvodi misno slavlje na Ilindan u Stocu

FENA Internet

STOLAC, 14. srpnja (FENA) - Dan općine i patron župe Stolac obilježit će se i ove godine na blagdan svetog Ilije Proroka, uz skraćeni program i poštivanje svih epidemioloških preporuka.

Središnje svečano misno slavlje održat će se u ponedjeljak, 20. srpnja u 11 sati u dvorištu župne crkve sv. Ilije Proroka u Stocu, koje će predvoditi novoimenovani biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić. Uoči mise, u 10 sati, bit će položeni vijenci kod spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a.

Svake godine Općina Stolac u suradnji s Crkvom priprema bogat vjerski, kulturni i zabavni program kako bi na odgovarajući način obilježila taj dan, međutim ove godine zbog situacije s koronavirusom, program obilježavanja neće biti kao dosadašnjih godina.

U skladu s trenutnom situacijom i preporukama Stožera, neće biti održana svečana sjednica Općinskoga vijeća Stolac, kao ni dodjela javnih priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama. Iz istog se razloga ne održavaju ni planirani kulturni sadržaji kojih je prethodnih godina u gradu na Bregavi bilo pregršt, objavila je Općina Stolac.

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja, u petak, 17. srpnja u 19 sati održat će se blagoslov križnog puta na Križevcu i sveta misa. Slavlje će predvoditi mjesni biskup, mons. Ratko Perić.

U subotu, 18. srpnja u 19 sati održat će se sveta misa koju će predvoditi don Petar Filipović, župni vikar župe Presvetog srca Isusova Studenci, a u nedjelju, 19. srpnja u 19 sati svetu misu će predvoditi don Antonio Toni Krešić, ovogodišnji hrašanjski mladomisnik.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Građani Stoca organizovali protestnu šetnju zbog napada na mladiće

Tužiteljstvo HNŽ-a: Identificirano i lišeno slobode nekoliko osoba

Mediji objavili da su uhićeni napadači iz Stoca, MUP još nije potvrdio informaciju

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta