Svijet     | 14.07.2020. 14:50 |

U Izraelu dosad najveći broj zaraženih od koronavirusa, 1.681 novih slučajeva

FENA Internet

JERUSALEM. 14. jula (FENA) - Izraelsko ministarstvo zdravstva saopćilo je u utorak da je u toj zemlji potvrđen 1.681 novi slučaj koronavirusa, rekordno visoka cifra.

Izrael je širom svijeta bio hvaljen zbog poduzimanja odlučne akcije u ranim fazama pandemije, zatvarajući granice i uvodeći ostale restrikcije radi suzbijanja širenja virusa. Od ponovnog otvaranja ekonomije i škola u maju, nakon više od mjesec dana restriktivnih mjera, broj slučajeva zaraze  počeo je, međutim, da naglo raste.

Generalni direktor ministarstva zdravstva Hezi Levi danas je izjavio da vlada ulaže sve moguće napore da izbjegne drugo uvođenje restriktivnih mjera širom zemlje.

- Generalna blokada je van svake sumnje jedno od onih sredstava koje nastojimo izbjeći - izjavio je Hezi za Izraelski radio, ali je kazao da to ostaje opcija koju vlasti razmatraju.

Izrael  je registrovao ukupno 41.235 slučajeva koronavirusa. Ta zemlja trenutno ima više od 21.000 aktivnih slučajeva, a najmanje 368 Izraelaca preminulo je od COVID-19, sudeći po brojkama ministarstva zdravstva, prenosi AP.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Hezbolah uzvratio raketnim napadom na Izrael, ubijen 25-godišnjak

Izrael intenzivno bombardirao jug Gaze

Austin poručio Gallantu: U Gazi broj civilnih žrtava 'previsok', a humanitarna pomoć 'preniska'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo