Regija     | 14.07.2020. 15:05 |

U Hrvatskoj 52 nova slučaja koronavirusa, jedna osoba umrla

FENA Agencije

ZAGREB, 14. srpnja (FENA) - U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno 52 novozaraženih koronavirusom, pa je u ovom trenutku broj aktivnih slučajeva 1183, a jedna osoba je umrla, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Danas je 141. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj i u protekla 24 sata imamo 52 novooboljela i dijagnosticirana bolesnika, što daje ukupan broj od 3827 od početka epidemije u Hrvatskoj, rekao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije Nacionalnog stožera.

Umrla je jedna osoba u Zagrebu, muškarac 1951. godišta, s opsežnim komorbiditetom, ali nije bio na respiratoru.

Od početka epidemije ukupno je 120 umrlih.

Na respiratoru je pet osoba, što je jedna više od jučer, i to u Osijeku. Četiri osobe su na respiratoru u Osijeku, a jedna u Zagrebu. Hospitalizirano je 129 pacijenata.

Aktivnih slučajeva je 1183, oporavljenih u odnosu na jučer, odnosno otpuštenih iz zdravstvenih ustanova je 11, a oporavljenih kod kuće 33. U zdravstvenom sustavu je 81 aktivan slučaj, što je sedam više nego jučer.

U samoizolaciji je 508 zdravstvenih djelatnika.

Ukupno je do sada testirano 95.920 uzoraka, a u posljednja 24 sata 1745 . Postotak pozitivnih nalaza je 4,03 posto. Među njima 48,41 posto je muškaraca, a 51,59 posto žena, javlja Hina.

"Za primijetiti je da naši sugrađani sve češće koriste maske i da dezinficiraju svoje ruke, doista treba pohvaliti takvo ponašanje i isto tako apelirati na sve one koji se još ne pridržavaju uputa da ih se počnu pridržavati jer je to najbolji način za sprečavanje širenja ove zaraze", poručio je hrvatski ministar zdravstva Beroš.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo