Bosna i Hercegovina     | 15.07.2020. 08:26 |

"Opcije ili barijere - šta ispred sebe vidi potencijalni mladi bh.preduzetnik?"

FENA Saopćenje

TUZLA, 15. jula (FENA) - U okviru projekta "Kreativnost Za Sve" u četvrtak 16. jula od 18 sati bit će održano sedmo Veče Kreativnosti pod nazivom "Opcije ili barijere - šta ispred sebe vidi potencijalni mladi BH preduzetnik?".

To je posljednje Veče Kreativnosti, a i ono će se odvijati putem Online webinara uživo iz BRDO Coworking prostora (BRDO Coworking Space) te se može pratiti preko Facebook Live stranice https://www.facebook.com/tuzla.live/live/.

Svoje dosadašnje iskustvo, razmišljanja i poglede o tome kakve su perspektive za startup-e i mlade kreativce/preduzetnike u BiH prezentirat će Benjamin Huseinefendić i Haris Aličić članovi Mad Station startup tima iz Tuzle, saopćeno je iz Udruženja "Tuzla Live".

Prijava za webinar se može izvršiti putem linka: http://bit.ly/PorKZS-1, poslije čega ćete emailom dobiti link za pristup Webinaru, a link za webinar je: https://www.facebook.com/tuzla.live/live/.

Udruženje "Tuzla Live" putem aktivnosti u BRDO coworking prostoru nastavlja biti centar kreativnosti ne samo u Tuzli nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini. U narednom periodu otvara vrata BRDO coworking prostora svim mladim ljudima koji žele da čuju priče iz kreativnih industrija.

Cilj projekta "Kreativnost Za Sve" je da mlade u Tuzli i Nišu, koji žele da čuju više o kreativnim industrijama i naprednim tehnologijama, osnaži kroz seriju edukacija i da pruži podršku Startapovima kroz mentorske sesije. Prvi korak u okviru projekta jeste organizacija Večeri kretivnosti. U narednom periodu bit će organizoirano sedam tematski podijeljenih Večeri kreativnosti.

Kreativnost za sve provodi se u partnerstvu sa Deli prostorom za kreativnim djelovanjem iz Niša (Srbija), a zahvaljujući podršci Beogradske otvorene škole u okviru projekta WeB4YES finansiranog od Evropske unije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta