Bosna i Hercegovina     | 15.07.2020. 13:15 |

Realizovana operativno-taktička akcija kodnog naziva 'FENIX'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Policijski službenici Federalne uprave policije su u suradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo realizirali su 14. jula operativno-taktičku akciju kodnog naziva "FENIX" u cilju dokumentovanja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela" a u vezi s krivičnim djelima "Prijevara", "Krivotvorenje isprava", "Utaja" te "Zloupotreba položaja ili ovlašćenja".

Kako je saopćeno iz FUP-a, u sklopu navedenih aktivnosti, izvršen je pretres auto-otpada na području Srednjobosanskog kantona - općina Busovača, gdje je pronađeno i oduzeto više šasija motornih vozila za koje postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivotvorenje brojeva.

Također oduzeta je dokumentacija za motorna vozila koja se može dovesti u vezu izvršenja predmetnih krivičnih djela.

- Vezano za navedeno, u prethodnom periodu oduzeto je više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja navedenih krivičnih djela, te su poduzete druge aktivnosti na dokumentovanju grupe osoba koje su se međusobno udružile s ciljem vršenja krivičnih djela i sticanja protivpravne imovinske koristi, na način da su prethodno jasno isplanirali i pripremali nabavku, uvoz, trasport, prodaju, leasing uslugu/kreditiranje i otuđenje određenog broja motornih vozila - saopćeno je. 

Policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u narednom periodu nastavljaju rad.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Obilježena 23. godišnjica atentata na zamjenika federalnog ministra Jozu Leutara

FUP pokrenuo internu istragu protiv Zorana Čegara i dvojice policijskih službenika

Studenti FPN-a Sarajevo posjetili Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana