Stranačke aktivnosti     | 15.07.2020. 14:00 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

U sjedištu PDP-a u Banjaluci danas je održan sastanak potpredsjednika i šefa Glavnog izbornog štaba PDP-a Igora Crnatka i člana Predsjedništva i zamjenika šefa Glavnog izbornog štaba SDS-a Vukote Govedarice.

Govedarica i Crnadak su razgovarali o daljem učvršćavanju saradnje dvije stranke uoči lokalnih izbora ove godine.

Stav i PDP-a i SDS-a je da su ovo važni izbori na kojima se očekuje odličan zajednički rezultat, a koji će biti uvod u velike promjene 2022. godine. Govedarica i Crnadak su istakli odlučnost da se čvrsto sarađuje u Banjaluci, gdje očekuju pobjedu zajedničkog kandidata za gradonačelnika Draška Stanivukovića:

„Na proteklim opštim izborima u Banjaluci smo zajedno izborili ubjedljivu pobjedu našeg zajedničkog kandidata za predsjednika Republike Srpske, Vukote Govedarice. I tadašnja uvjerljiva pobjeda u Banjaluci potvrda je da je Banjaluka spremna za promjene i okončanje vlasti SNSD-a nakon 20 godina“, istakao je Crnadak.

Crnadak i Govedarica su podvukli zajednički stav SDS-a i PDP-a da se posebna pažnja posveti sarajevsko-romanijskoj regiji, gdje će SDS i PDP imati zajedničke kandidate za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, načelnika Pala, kao i drugim opštinama ove regije.

Tema razgovora su bili i operativno – tehnički detalji saradnje. U narednom periodu će biti nastavljene promocije zajedničkih kandidata širom Republike Srpske, a u narednih sedam dana će biti održane promocije u Trebinju i Srpcu.

 

Banja Luka, 15.07.2020. godine


Informativna služba PDP-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo