Ekonomija     | 15.07.2020. 18:50 |

U Kantonu Sarajevo akcenat na jačanju građevinskog sektora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Zbog ovisnosti bh. privrede o uvozu kao i otežane prekogranične saradnje u fokusu daljnjeg djelovanja Vlade Kantona Sarajevo bit će podrška stvaranju ambijenta za lakše poslovanje domaćih proizvođača kao i privlačenje ulagača i investitora, pogotovo u građevinskom sektoru.

To je istaknuto danas na sastanku premijera KS Marija Nenadića, ministara finansija i privrede Jasmina Halebića i Draška Jeličića sa generalnim direktorom Bosnia Bank International (BBI) Amarom Bukvićem i direktorom “Bosnalijek”-a Nedimom Uzunovićem, koji su razgovarali o projektu “Strateške inicijative za samoodrživost domaće proizvodnje i jačanje ekonomije BiH“.

Rečeno je da Vlada i Skupština KS kroz donošenje regulative iz svoje nadležnosti mogu stvoriti povoljnije uslove za poslovanje u građevinskom sektoru, ali i ostalih privrednih djelatnosti o kojima će se naknadno govoriti.

O ovim pitanjima danas su započeti razgovori i stvoreni okviri budućim dogovorima u koja će biti uključeni i ostala resorna ministarstva, predstavnici općina te kantonalni zavodi, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo