Ekonomija     | 16.07.2020. 10:23 |

Vijeće analiziralo stanje sigurnosti prometa na cestama u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - Vijeće za sigurnost prometa na cestama u Bosni i Hercegovini je na prvoj sjednici analiziralo stanje sigurnosti prometa na cestama u BiH.

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović otvorio je sjednicu Vijeća, kojoj su prisustvovali i njegov zamjenik Nedžad Branković, predstavnici entitetskih ministarstava i Brčko distrikta te javnih preduzeća Ceste Federacije BiH i Putevi Republike Srpske Spasoje Mičić, Saša Jasnić, Tomislav Bojić, Zijad Hodžić i Vinko Vidović, kao i pet prometnih eksperata Osman Lindov, Dražan Primorac, Krsto Lipovac, Milan Tešić i Tomo Lučić.

Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu Vijeća, nakon čega je analizirano stanje sigurnosti prometa na cestama u BiH u periodu od 2014. do 2019. godine. Također, razgovarano je o prijedlozima plana rada ovog vijeća za 2020. godinu.

Učesnici sastanka razmatrali su i trenutne aktivnosti na izradi Okvirne strategije sigurnosti prometa na cestama u BiH 2021-2025. te Akcionog plana za provođenje Okvirne strategije sigurnosti prometa na cestama u BiH 2021-2025.

Vijeće ministara BiH je u septembru 2019. godine donijelo Odluku o formiranju Vijeća za sigurnost prometa na cestama u BiH, s ciljem pokušaja smanjenja broj poginulih i povrijeđenih u prometnim nezgodama, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo