Bosna i Hercegovina     | 16.07.2020. 10:12 |

APH upozorava na loše prometnice na području Mostara

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. srpnja (FENA) - Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH) uputila je u četvrtak priopćenje za javnost u kojem poziva nadležne da konačno saniraju dio magistralne prometnice od Avijatičarskog mosta do priključenja na M17 na Bišću polju.

"Većini vozača je poznato da se poslije velikih kiša na toj dionici ceste stvori 'jezero' koje otežava prolazak vozila, jer je u tim situacijama desna strana kolnika, iz pravca Mostara, praktično neprohodna za osobna vozila, a velike probleme imaju i ona veća", stoji u priopćenju iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

Na tom se području nalazi i veliki broj firmi čiji je svakodnevni rad uvelike opterećen zbog spomenutih voda koje se tu nakupljaju i vrlo sporo povlače.

Isti problem javlja se i na području Zalika, ispod nadvožnjaka, također na izlazu prema cesti M17, ali sličnih problema ima u još nekim dijelovima na širem području Grada Mostara, navodi se u priopćenju.

Iz Asocijacije ukazuju i na potrebu češćeg i kvalitetnijeg obnavljanja i održavanja lokalne ceste prema svim prigradskim naseljima, a primjer loše lokalne ceste je, kako ističu, ona koja povezuje naselja Buna i Blagaj, kojom svakodnevno prometuje veliki broj vozila.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Apel Generalnoj skupštini UN-a - Ujedinite se iza rezolucije obilježavanja genocida u Srebrenici

U Federaciji BiH više od 24.000 prometnih nesreća u 2023. godini

Ukrajina ponovo apeloovala na savezničku pomoć u protivzračnoj odbrani

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu