Bosna i Hercegovina     | 16.07.2020. 11:43 |

GPBiH - Hapšenja po ranije raspisanim potragama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša u srijedu su slobode lišili R. A. (1997.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnih djela - iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije i zadovoljenje pohote pred djetetom ili maloljetnikom.

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Policijske stanice Velika Kladuša.

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradina, lišen je slobode D. K. (1984.) jer ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela - ugrožavanje sigurnosti.

Službenici JGP Gradiška, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Bihać.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, u srijedu na letu za Bilund, pripadnici Granične policije BiH (GPBiH) lišili su slobode E. Č. (1981.).

Utvrđeno je da je za ovim državljaninom BiH i Kraljevine Norveške Policijska uprava Prijedor Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela - paljevina, saopćeno je iz Granične policije BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Kuprešaković u studijskom posjetu OLTIM-u u Parizu

Rusija uhapsila četvoricu osumnjičenih za ubistvo 93 osobe u koncertnoj dvorani u blizini Moskve

Kuprešaković i predstavnici UNODC-a razgovarali o zajedničkim aktivnostima i modalitetima saradnje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'