Bosna i Hercegovina     | 16.07.2020. 14:17 |

Osigurana sredstva za nastavak rekonstrukcije puta prema Skakavcu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16.jula (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić je s direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem potpisao sporazum o udruživanju finansijskih sredstava za realizaciju projekta asfaltiranja postojećeg makadamskog puta prema izletištu Skakavac u dužini od oko 750 metara.

Kako je saopćeno iz Općine Centar, procijenjena vrijednost projekta iznosi 330.000 maraka, a potpisnici sporazuma su saglasni da u cilju realizacije predmetnih radova zajedničkim sredstvima finansiraju projekt.

-S obzirom da se saobraćajnica koja vodi prema jednom od najljepših izletišta u Sarajevu nalazi u veoma lošem stanju, te da je tokom proteklog perioda došlo do obrušavanja ceste usljed velikih padavina, Općina Centar je ranije obezbijedila sredstva u iznosu od oko 185.000 maraka za sanaciju klizišta i rekonstrukciju dijela ceste, a radovi su u toku. Nakon okončanja radova na prvoj fazi, planiran je nastavak rekonstrukcije, odnosno asfaltiranje postojećeg makadamskog puta prema izletištu Skakavac u dužini od oko 750 metara - saopćeno je.

Ajnadžić je naglasio da će završetkom ovog projekta zaljubljenicima u prirodu biti olakšan dolazak do vodopada Skakavac, čije je šire područje proglašeno spomenikom prirode.

-Ova investicija je važna za poboljšanje turističke ponude u našem gradu. Općina Centar je izdvojila sredstva za realizaciju prve faze projekta, ali i za nastavak uređenja puta prema Skakavcu- istakao je Ajnadžić.

Direktor Kovač je kazao da je realizacija ovog projekta nastavak uspješne saradnje Općine Centar i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!