Sport     | 16.07.2020. 15:18 |

Mladi košarkaši vrijedno treniraju u kampu Spars Realwaya na Bjelašnici (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 16. jula (FENA) – Košarkaški kamp "Number 1 Sarajevo Basketball Camp" okupio je i ove godine veliki broj mladih talentovanih košarkaša, koji uprkos epidemiološkoj situaciji u BiH i svijetu, u prelijepom ambijentu sela Šabići na Bjelašnici bruse košarkaške vještine.

Kamp 17. godinu organizuje KK "Real Way", od ove godine i nakon fuzije sa OKK "Spars" pod nazivom "Spars Realway" i priznat je u BiH i regionu kao jedan od najboljih košarkaških kampova sa velikim brojem polaznika koji se svake godine kući vrate bogatiji za veliko iskustvo, nova prijateljstva i nezaboravne košarkaške trenutke.

Kako je kazao prvi trener Spars Realwaya Nedim Džemić, pandemija koronavirusa u našoj zemlji ipak je uticala na smanjenje broja polaznika ovogodišnjeg kampa, međutim organizatori su se potrudili da mladim košarkašima obezbijede najbolje moguće uslove i sigurnosne mjere, tako da je mogućnost zaraze virusom "Covid-19" svedena na minimum.

- Pandemija koronavirusa je uslovila da ove godine mnogo toga moramo drugačije uraditi. Nažalost veliki broje djece koja nisu iz Sarajeva i iz našeg matičnog kluba ove godine nisu mogla doći, ali s druge strane smo sretni što smo uspjeli organizovati kamp. Prije nekih mjesec dana održavanje kampa je bilo upitno, ali uspjeli smo prevazići sve probleme – kazao je Džemić u razgovoru za Fenu.

Ističe da u radu kampa u Šabićima učestvuje oko 170 mladih košarkaških talenata koji u tri pune smjene treniraju pod budnim okom trenera Spars Realwaya i proznatih košarkaških imena, kao što su bh. reprezentativci Adin Vrabac i Adi Zahiragić, koji redovno posjete kamp i prenose znanje polaznicima. 

Košarkaški tereni u Šabićima opremljeni su sa savremenom košarkaškom podlogom, u fazi izgradnje je objekat za smještaj sportista koji bi zajedno sa drugom infrastrukturom trebao biti izgrađen i spreman za upotrebu iduće godine.

- Naša djeca imaju privilegiju da rade u najsavremenijim uslovima. Novi objekat naredne godine će otvoriti svoja vrata za stotinjak novih polaznika po smjeni. Bit će završeno i vanjsko uređenja prostora oko terena, izgradit će se vjerovatno još jedan teren i prateća infrastruktura, tako da bez srama mogu reći da će od idućeg ljeta ovaj kamp biti centar svih ljetnih košarkaških zbivanja – ističe Džemić.

Dodaje da uprkos brojnim problemima kroz koje je košarka u BiH prošla u proteklih desetak i više godina, interesovanje za ovaj sport u BiH svake godine raste.

Spars Realway značajno doprinosi popularizaciji "kraljice ekipnih sportova" jer okuplja najveći broj košarkaških talenata u BiH i rasadnik je bh. reprezentativaca u svim kategorijama.

Pogledajte http://fena.ba/video/4704/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1lOC3SmaiCsE3P5g-ZG0rkz_ZQ_0fucfo?usp=sharing 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana