Bosna i Hercegovina     | 17.07.2020. 13:31 |

KS - Općina Novo Sarajevo i ViK rekonstruiraju vodovodnu mrežu u Pofalićima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. jula (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor KJKP "Vodovod i kanalizacija“ Enver Hadžiahmetović potpisali su danas Ugovor o međusobnim odnosima prilikom realizacije projekta izgradnje vodovodne mreže u dijelu ulica Ruđera Boškovića-Humska.

Ukupna vrijednost ugovora je oko 30.000 KM, a kojim su obuhvaćeni montažni radovi i izrada 32 kućna priključka.

Cjelokupnim projektom u iznosu od 200.000 KM riješit će se dugogodišnji problem vodosnabdijevanja u centralnom dijelu naselja Pofalići, čime će biti omogućeno kvalitetnije snabdijevanje svakog potrošača na teritoriji ove prostorne cjeline.

Postojeći distribucioni cjevovodi s kojim se snabdijeva veći dio naselja Pofalići, biće u okviru ovog rješenja upotpunjeni novim vodovima, koji će, između ostalog, imati ulogu transporta vode za predmetno šire područje ovog naselja.

Po završetku rekonstrukcije vodovodne mreže izvršit će se i asfaltiranje saobraćajnice. Prema projektnom rješenju, bit će postavljen cjevovod dužine 184 m u ulici Humska profil DN 300 i u ulici Ruđera Boškovića 108 m DN 200.

Načelnik Koldžo je rekao da je to prva faza velikog projekta, a toku je javna nabavka za izvođenje preostalih radova na sanaciji vodovodne mreža nakon čega će biti izvršeno i asfaltiranje ove saobraćajnice.

- Predviđeno je i asfaltiranje ulice Humska od spoja sa Drinskom do zgrade MZ Pofalići II  (u dužni od 1,5 km) čija je procijenjena vrijednost 480.000 KM - naglasio je Koldžo.

Direktor KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Enver Hadžiahmetović naglasio je da cjevovod snabdijeva veći dio naselja Pofalići na kojem su evidentirani veliki gubici vode, te da će doći do izmještanja postojeće trase u dijelu gdje prelazi preko privatnih posjeda.

Potpisivanju Ugovora prisustvovala je i ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS Nihada Glamoč koja je podsjetila da je u maju potpisan Sporazum o sufinansiranju projekata iz Budžeta KS za ovu godinu od namjenskih sredstava-vodne naknade na području Općine Novo Sarajevo, a čime se omogućava ulaganje u infrastrukturu vodovodne i kanalizacione mreže, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Općina Novo Sarajevo izradila E-registar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo