Ekonomija     | 19.07.2020. 13:59 |

Crna Gora: Isplaćeno preko 33 milijuna eura za 15 tisuća poduzeća

FENA Internet

PODGORICA, 19.  srpnja (FENA) - Kroz implementaciju drugog paketa mjera pomoći crnogorskom gospodarstvui, odnosno kroz predmetne subvencije, obrađeno je blizu 30.000 zahtjeva i isplaćeno oko 33 milijuna eura za 15.000 gospodarskih društava, izjavio je u nedjelju  generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih poduzeća i upravljanje EU fondovima u Ministarstvu ekonomije Crne Gore Radosav Babić.

On je naglasio da je oko 65.000 zaposlenih dobilo subvenciju kroz taj program, odnosno, da je za dva mjeseca isplaćeno oko 130.000 osobnih dohodaka.

Po njegovim riječima, u okviru drugog paketa provedena je nova mjera, subvencija za novozaposlene, a za prva dva mjeseca tu pomoć je dobilo blizu 300 radnika.

U Ministarstvu ekonomije ističu da su skoro sve djelatnosti bile obuhvaćene drugim paketom mjera pomoći i da je mali broj onih djelatnosti koje su isključene iz programa jer ni u kojem smislu nisu bile ugrožene.

"Smatramo da su mjere Vlade Crne Gore bile pravovremene, kvalitetne, i što je najvažnije, dale su rezultate i gospodarstvenici su ih, u mjeri u kojoj im je bilo potrebno, na najbolji način iskoristili", kazao je Babić, prenosi Tanjug.

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!