Bosna i Hercegovina     | 20.07.2020. 11:34 |

Nastavak izgradnje saobraćajnice sa tramvajskim pojasom Ilidža - Hrasnica

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 20. jula (FENA) - Sporazum o međusobnim pravima i obavezama pri realizaciji radova na izmještanju vodovodnih instalacija u dijelovima ulica Dr. Halid bega Hrasnice i Put Famosa, vezano za izgradnju kružnog toka u Hrasnici, na saobraćajnici Ilidža - Hrasnica sa tramvajskim pojasom, potpisan je danas u Općini Ilidža.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Enver Hadžiahmetović.

Izmještanje vodovodnih cijevi promjera 200 i 400 milmetara na ovom lokalitetu u narednom periodu rješit će se sa KJKP "Vodovod i kanalizacija". Vrijednost izmještanja vodovodnih instalacija definisano sporazumom je 35.000 KM.

Općina Ilidža je u ovoj budžetskoj godini planirala nastavak izgradnje saobraćajnice sa tramvajskim pojasom Ilidža - Hrasnica i to izgradnju kružnog toka u Hrasnici i nastavak prema Famosu sa dva kolovoza u dužini 130 metara, te dalje preusmjeravanje u jedan kolovoz. Za izvođača radova izabrana je firma "Mevludin Commerc" d.o.o. Iznos ugovorenih radova je 1.518.778,39 KM.

Početak izvođenja radova uslovljen je izmještanjem instalacija van tramvajskog i saobraćajnog pojasa. Izmještanje gasovoda (čeličnih i plastičnih cijevi sa katodnom zaštitom) urađen je sa Sarajevogasom.

U toku izvođenja radova dogovoreno je i izmještanje ostalih instalacija od Elektrodistribucije i BH Telekoma, saopćeno je iz Odsjeka za informiranje Općine Ilidža. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Općina Ilidža - Posao dobilo 29 nezaposlenih zahvaljujući kvalitetnom programu Općine

Na Ilidži uspješno završena prva dionica regulacije korita rijeke Željeznice 

Muzur: Ilidža općina sa najvećim stipendijama za studente i učenike

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu