Bosna i Hercegovina     | 20.07.2020. 12:57 |

Potraga za osumnjičenima za krijumčarenje migranata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. jula (FENA) - Zbog krijumčarenja migranata, državljana Bangladeša, koji su otkriveni na lokalitetu Kostajnice, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, Granična policija BiH i partnerske policijske agencije intezivno tragaju za dvojicom osumnjičenih koji se nalaze u bjekstvu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, nakon zaprimanja informacije o kontroli vozila na području Kostajnice, u okviru koje je otkriveno 13 osoba bez dokumenata koji su izjavili da dolaze s područja Bangladeša, dao je policijskim djelatnicima Granične policije upute o daljim aktivnostima na otkrivanju i dokumentiranju ovog kaznenog djela.

Na temelju naredbe Suda BiH izvršen je pretres zaustavljenih vozila, te oduzimanje mobitela i drugih dokaznih materijala od osumnjičenih.

S obzirom na to da su dvojica osumnjičenih, koji su zaustavljeni prilikom pojačane kontrole graničnog područja, pobjegli s mjesta događaja, policijske agencije za njima intenzivno tragaju te se ubrzo očekuje njihovo lociranje i uhićenje.

Ukupno 13 ilegalnih migranata, među kojima ima i malodobnih osoba, predato je u dalju proceduru djelatnicima Službe za poslove sa strancima BiH, saopšteno je.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Banjoj Luci realizovana akcija u brobi protiv međunarodnog vrbovanja radi prostitucije

Tužilaštvo BiH - Prijedlog pritvora za trojicu osumnjičenih za organizirani kriminal

Kipar apeluje na odlučnu akciju EU u zaustavljanju dolaska sirijskih izbjeglica preko Libana

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana