Kultura     | 20.07.2020. 13:33 |

'Mostarsko ljeto' nastavlja se izložbom fotografija 'U vodi svijet'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. srpnja (FENA) - Kulturna manifestacije "Mostarsko ljeto 2020", čiji je organizator Centar za kulturu Mostar, nastavlja se večeras izložbom fotografija "U vodi svijet".

Riječ je o izložbi kojoj je prethodio natječaj, koji je objavila ova institucija kulture s ciljem razvijanja svijesti o važnosti vode, posebno one pitke, o pravilnom odnosu prema vodi te razvijanju ekološke svijesti i pravilnog odnosa prema čuvanju i zaštiti vode.

Na natječaj je pristiglo blizu 300 fotografija koje su napravili autori iz cijele BiH i regije, a od kojih je odabrano njih 40 koje će biti prikazane na izložbi.

U utorak, 21. srpnja, u prostorijama Narodne biblioteke Mostar na Luci bit će održan razgovor i druženje s dječjom književnicom Elmirom Helać-Mekić sa početkom u 19.30 sati. Sudjelovat će profesorica bosanskog jezika i književnosti Zejna Prguda i dr.sc. Amina Delić-Zimić.

U srijedu, 22. srpnja, na redu je promocija knjige "Moja generacija", autora Avde Hume. Promocija će biti održana u prostorijama Centra za kulturu Mostar s početkom u 20.30 sati. O knjizi će govoriti Muamer Spahić, prof. dr. Mirko Pejanović i prof. dr. Adnan Velagić.

Promocija 18. broja časopisa za kulturno i povijesno naslijeđe "Hercegovina", koju organizira Muzej Hercegovine Mostar, održat će se u četvrtak, 23. srpnja, u Spomen kući Džemala Bijedića s početkom u 20.30 sati.

Izložba slika "Umjetnost u izolaciji: Moj Bosanac i Hercegovac (Nada)", autorice Alise Teletović, bit će otvorena u petak, 24. srpnja, s početkom u 20.30 sati u prostorijama Centra za kulturu Mostar, najavili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Autobiografski dnevnik "Mostari; Dnevnik čuvara mosta" predstavljen na Mostarskom ljetu

Na Mostarskom ljetu predstavljena knjiga "Putovanje kroz Bosnu 1530."

'Mostarske kiše' poklonile sugrađanima nezaboravan koncert

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo