Bosna i Hercegovina     | 20.07.2020. 13:53 |

ALPI program završilo 23 mladih političara i političarki

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 20. jula (FENA) -Polaznici druge generacije Insituta za napredno liderstvo u politici (ALPI), koju organizuje Međunarodni republikanski institut u Bosni i Hercegovini (IRI) uz potporu USAID-a, protekli vikend na Jahorini su završili dvogodišnji program.

Riječ je o 23-oje mladih političara i političarki koji dolaze iz 12 različitih političkih stranaka sa teritorije cijele Bosne i Hercegovine. ALPI je program suradnje mladih koji, iako dolaze iz različitih zajednica i političkih stranaka, zajedno rade, kreiraju politike i postižu konsenzus čime unapređuju političko djelovanje i dijalog, saopšteno je iz Instituta  za napredno liderstvo u politici

Kroz dvogodišnji program, IRI BiH je iznjedrio i educirao novu generaciju mladih političara i političarki koji su spremni boriti se i raditi na temama koje nas spajaju – a ne razvajaju. Dokaz kvaliteta ovakvog koncepta i programa jeste činjenica da su polaznici organizovali i realizovali preko 80 zajedničkih međustranačkih aktivnosti: istraživanja, članaka, blogova, saopćenja, podcasta itd.

Pet najboljih i najaktivnijih polaznika bit će nagrađeni studijskom posjetom Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije Washingtonu DC i institucijama SAD-a koja će se realizovati u budućem periodu.

 

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Imširović: Treba raditi na izgradnji novog mentaliteta u BiH

Mladi lideri iz BiH u studijskoj posjeti SAD-u

U vrhovima Alpa palo 30 centimetara snijega

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel