Bosna i Hercegovina     | 21.07.2020. 11:33 |

Potpisan Memorandum o suradnji između PARCO-a i Gender centra FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. jula (FENA) - Potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Gender Centra Federacije BiH i Ureda koordinatora za reformu javne uprave (PARCO) počinje saradnja između ove dvije institucije na unapređenju upravljanja kvalitetom rada, a u okviru Programa jačanja javnih institucija koji kao dio podrške reformi javne uprave u BiH u ime vlada Njemačke i Velike Britanije implementira njemački Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). 

Direktorica Gender Centra Federacije BiH Ana Vuković kazala je da je ovaj centar orijentiran ka svojim korisnicima i korisnicima, jer u okviru Vlade FBiH obavlja poslove na unapređenju ljudskih prava i sloboda žena i muškaraca, dječaka i djevojčica.

-Uz podršku PARCO-a i projekta jačanja javnih institucija mi ćemo imati priliku da mjerimo zadovoljstvo naših korisnika i korisnica jer smo svjesni da se okruženje u kojem djelujemo dinamično mijenja. Rezultati analize će nama omogućiti da svoje djelovanje još više usmjerimo ka našim ciljnim grupama i da još bolje odgovorimo njihovim stvarnim potrebama - pojasnila je Vuković.

Uz tehničku podršku PARCO-a, kao i Fondacije INFOHOUSE, Gender centar FBiH će u narednom periodu raditi na uspostavljanju metodologije i upitnika za ispitivanje zadovoljstva korisnika radom ove institucije.

- Kancelarija koordinatora za reformu javne uprave i ovim potpisom na Memorandum pokazuje svoju opredjeljenost za efikasniju i efektniju javnu upravu na svim nivoima u BiH. Mjerenje zadovoljstva korisnika/ca je veoma bitan alat u javnoj upravi u Evropi, a naročito u uspostavljanju dvosmjerne komunikacije između javne uprave i njenih korisnika - ističe koordinator za reformu javne uprave u BiH Dragan Ćuzulan. 

Građani treba da kažu, podvlači on, šta očekuju od institucija, da ocijene njihov rad, ali isto tako i da institucije uvaže kontruktivne kritike javnosti te donesu mjere koje će poboljšati njihov rad, saopšteno je iz Fondacija Infohouse.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Potpisan Memorandum o razumijevanju između INOBiH i Norveške narodne pomoći

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana