Bosna i Hercegovina     | 21.07.2020. 15:08 |

Komisija podržala prijedlog budžeta u drugom čitanju sa šest amandmana

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 21. jula (FENA) - Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH podržala je Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu u drugom čitanju.

Prije glasanja o samom tekstu zakona, članovi komisije razmatrali su i usvojili šest amandmana koje su, podijeljene u dvije grupe, predložile delegatkinje Lidija Bradara i Marina Pendeš.

Za predložene amandmane kao i za sam tekst zakona glasale su tri članice komisije - Lidija Bradara, Marina Pendeš i Dušanka Majkić, dok su protiv bila dva člana komisije Denis Bećirović i Amir Fazlić.

Nakon održane sjednice Komisije, za 15.00 sati zakazana je i sjednica Doma naroda PSBiH na kojoj bi trebao biti razmatran Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu u drugom čitanju.

Ukoliko Dom usvoji budžet s amandmanima koje je usvojila Komisija za finansije i budžet morat će se formirati komisija za usaglašavanje teksta zakona s Predstavničkim domom koji je prošle sedmice usvojio predloženi budžet u drugačijem tekstu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo