Sport     | 21.07.2020. 19:04 |

Otkazana 7. međunarodna utrka 'Duvanjska desetka'

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 21. srpnja (FENA) - Upravni odbor Atletskog kluba (AK) Puls iz Tomislavgrada donio je odluku o otkazivanju 7. međunarodne utrke "Duvanjska desetka", koja se u Tomislavgradu trebala održati u subotu, 1. kolovoza.

Po riječima organizatora, covid-19 je porazio njihova nastojanja da prirede još jedan sportski spektakl u toj općini.

"Prije svega uvažavajući sve zakonske propise i preporuke nadležnih stožera, ali i druge okolnosti kao što su sponzorstvo i pokroviteljstvo te nemogućnost osiguranja startnog paketa kakav je najavljen, morali smo otkazati utrku i obećati njezino održavanje u sljedećoj godini", kazali su iz AK Puls.

Ističu kako im je na prvom mjestu zdravlje trkača, gledatelja i drugih aktera, te da je njihova odgovornost u sadašnje vrijeme velika i nosi određen rizik zbog mogućih neželjenih posljedica.

"Duvanjska desetka" naziv je utrke na 10 i 3,3 kilometra ulicama Tomislavgrada koja je u dosadašnjim izdanjima privlačila velik broj natjecatelja i poznatih imena iz tog sporta.

Ova utrka za mnoge predstavlja najveći sportski događaj u Tomislavgradu, a samo prošle godine na njoj je sudjelovalo 252 natjecatelja iz devet europskih zemalja, što je i rekordni nastup u dosadašnjih šest izdanja.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'