Stranačke aktivnosti     | 22.07.2020. 20:09 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte Tuzla

FENA Saopćenje

Pozivamo tuzlanski SDP da podrži zajedničkog kandidata ljevice (DF i SDBiH) a ne banovićku PDA

Nakon višegodišnjeg zajedničkog djelovanja “iz sjene” tuzlanskog SDP-a i gradonačelnika Tuzle gospodina Imamovića sa tuzlanskim ogrankom banovićkog PDA gospodina Mirsada Kukića, ova koalicija nastala “iz velike nužde” dobija svoju zvaničnu verifikaciju.

Naime, nakon objavljivanja zajedničkog nastupa ljevice - Demokratske fronte i Socijaldemokrata BiH na predstojećim lokalnim izborima u Tuzli, ničim izazvani koalicioni partneri – tuzlanski SDP i tuzlanski ogranak banovićkog PDA koordinirano, uz pregršt epiteta i sa mnogo lošeg ukusa izlili su salvu nepovezanih, ostrašćenih, neukusnih i krajnje nepristojnih kvalifikacija na ličnom nivou i na račun gradskih organizacija DF-a i SD Tuzla.

Rječnik koride i vašarskih šatri nije nas začudio kada je riječ o PDA gospodina Kukića, ali smo zabrinuti zbog “pro-ruralnog” nastupa i primjetnog stepena “Kukićizacije” gradskog ogranka SDP-a Tuzla (u maniru Mjesnog odbora PDA – podružnica “Banovići Selo”) a što, između ostalog, proizilazi iz prizemnog, polupismenog i krajnje nepristojnog nivoa komunikacije u javnom prostoru navedenog političkog subjekta.

Demokratska fronta Tuzla poziva drugarice i drugove iz tuzlanskog SDP-a da odbace ulogu “trojanskog konja” banovićke PDA, da sačuvaju integritet, urbani i civilizirani način ponašanja, komunikacije u javnom prostoru, pa i političke borbe, te da podrže zajedničkog kandidata ljevice za gradonačelnika Tuzle na predstojećim lokalnim izborima ispred političkih subjekata Demokratska fronta i Socijaldemokrati BiH. Za spas Grada!

Smrt fašizmu!

 

Demokratska fronta Tuzla

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte Tuzlanskog kantona

Saopćenje za javnost Demokratske fronte TK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu