Servisne informacije     | 23.07.2020. 10:56 |

BIHAMK - Pojačan promet vozila u blizini gradskih centara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Povoljni vremenski uvjeti i pojačan promet vozila u blizini gradskih centara karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH.

Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na putnom pravcu Ljubinje-Trebinje (u mjestu Tulje), svaki dan (osim nedjelje) obustavlja se saobraćaj u vremenu od 08 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na GP Bosanska Gradiška

BIHAMK - Zbog niskih temperatura moguća poledica na kolovozu

BIHAMK- Tokom dana u tunelu Crnaja saobraća se jednom trakom naizmjenično

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu