Sport     | 23.07.2020. 12:58 |

Mostarski visinski skokovi ove godine u posebnim okolnostima (VIDEO)

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 23. srpnja (FENA) - Ovogodišnji tradicionalni visinski skokovi sa Starog mosta održat će se u nedjelju, 26. srpnja, u posebnim okolnostima, uz ograničen broj gledatelja.

Po riječima glasnogovornika Kluba skakača u vodu "Mostari" Saše Oručevića, unatoč brojnim problemima i izazovima u vrijeme posebnih epidemioloških mjera, organizatori su odlučili i ove godine prirediti ovaj sportsko-turistički događaj.

- Veliki problem nam je napravila korona, tako da ove godine imamo epidemiološke mjere koje dopuštaju samo 300 ljudi na platou ispod Starog mosta. Tu će biti djeca iz škole skokova "Mostari juniori" i glavni donatori koji su pomogli novčanim sredstvima organizaciju ovogodišnjih skokova - kazao je Oručević.

On je pozvao Mostarce da ostanu u svojim kućama kako se ne bi pravila gužva te da skokove prate u izravnom tv prijenosu koji počinje u nedjelju u 16 sati na Face televiziji.

- Znamo da su skokovi duša ovoga grada i da svi žele doći i gledati, ali apeliram na sve da se odgovorno ponašamo i da ostanemo kući. Potrudili smo se i osigurali direktan televizijski prijenos tako da nitko neće ostati uskraćen - poručio je Oručević.

Organizatori i ove godine očekuju 40 do 50 skakača u obje konkurencije (skokovi na noge i skokovi na glavu) s tim da točan broj natjecatelja neće biti poznat prije samog dana natjecanja.

- Dosta skakača dolazi iz regije, tako da ćemo konačne spiskove imati u nedjelju oko 13 sati, tri sata pred skokove. Najavljeni su naši sportski prijatelji iz Srbije, Crne Gore… Slovenija dosta ovisi od mogućnosti prelaska granica, jer kao što znate, sve ovo radimo u pandemiji – dodao je Oručević.

Nakon što je bio pobjednik u konkurenciji skokova na glavu na posljednjih 13 izdanja mostarskih skokova, Lorens Listo otišao je u skakačku mirovinu tako da će 2020. godine Mostar dobiti novog šampiona, a njega će proglasiti ocjenjivački žiri u sastavu Alica Jakirović (predsjednik), Semir Drocić, Samir Zukanović Lile, Haris Škoro i Ermin Zukanović Kima.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4731

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1vPoW7FLymzC-Ja1XveEjAU3hSvqBF0oL?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo