Bosna i Hercegovina     | 23.07.2020. 14:15 |

Hadžović održao sastanak s predstavnicima Kluba skakača u vodu "Mostari"

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. srpnja (FENA) – U povodu organizacije 454. tradicionalnih skokova sa Starog mosta ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Rašid Hadžović u četvrtak je održao radni sastanak s predstavnicima Kluba skakača u vodu "Mostari".

Tom prigodom "Mostari" su upoznali ministra Hadžovića sa svim detaljima priprema za tradicionalne visinske skokove sa Starog mosta, koji će se održati u nedjelju, 26. srpnja.

Zbog izmijenjenih okolnosti koje nalaže epidemiološka situacija u BiH, skokovi će održati u potpuno drugačijim organizacijskim okvirima, pred malim brojem ljudi, što je bitno utjecalo i na financiranje i mogućnost organiziranja ovog tradicionalnog događaja, istaknuto je tijekom sastanka.

Ministar Hadžović istaknuo je kako je jako bitno da se tradicija skokova usprkos svim poteškoćama, ipak, održi.

"Značaj održavanja skokova za Mostar i BiH u cjelini je ogroman. Ljepotu Starog mosta i njegovu dodatnu popularizaciju upotpunili su upravo tradicionalni skokovi. Održavanjem tradicionalnih skokova iz Mostara svake godine u svijet odlaze slike koje govore o hrabrosti, odvažnosti i vještini koju demonstriraju skakači, poznate mostarske laste. Nadam se i očekujem da će se mostarski skokovi ubrzo naći na listi nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a, jer to u potpunosti zaslužuju", istaknuo je Hadžović.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a kao i prethodnih godina jedan je od pokrovitelja ove manifestacije, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U ponedjeljak počinju upisi u srednje škole u HNŽ-u

Ministar Hadžović večeras otvara 'Mostarsko ljeto 2020'

Komšić primio predstavnike Kluba skakača u vodu "Mostari"

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'