Regija     | 23.07.2020. 18:25 |

U Srbiji i dalje više od 400 novih zaraza dnevno, na respiratorima 185

FENA Agencije

BEOGRAD, 23. srpnja (FENA) - Epidemiološka situacija u Srbiji pokazuje znakove smirivanja, premda službeni podaci i u četvrtak svjedoče o velikom broju novozaraženih - 412, te oboljelih koji su na respiratorima - 185, dok je s današnjih devet žrtava covida-19 dosad potvrđeno više od 500 umrlih.

Na bolničkom je liječenju trenutačno 4.649 oboljelih, ali ministar zdravstva Zlatibor Lončar tvrdi kako "ima više otpuštenih i izliječenih pacijenata nego li onih koji dolaze na liječenje", što je prokomentirao kao "dobro i ohrabrujuće".

Srbija je od nultog pacijenta, prijavljenog 6. ožujka, dosad testirala 591.350 uzoraka i službeno potvrdila 22.443 slučaja infekcije covid-19, dok je preminulo 508 oboljelih, što je 2,26 posto smrtnosti.

Četvrtak, 23. srpnja je dan sa dosad najviše testiranih od početka epidemije - 11.079, a srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je ranije da Srbije testira najviše od svih država u regiji.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao kako se Srbija odlučila za drugačiji pristup od mnogih drugih zemalja.

"Mi testiramo više od ostalih jer želimo identificirati bolest i boriti se za živote ljudi, a ne za političke brojeve", rekao je Vučić, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo