Stranačke aktivnosti     | 24.07.2020. 12:11 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

GS će biti alternativa zelenim koalicijama”

Predsjedništvo Građanskog saveza (GS) je na sinoć održanoj sjednici u Sarajevu donijelo odluku da GS neće učestvovati u predizbornim koalicijama za lokalne izbore 2020. godine. 

Sa velikim žaljenjem je konstatovano da se politička scena u Bosni i Hercegovini podijelila na teritorije SDA, HDZ i SNSD, kao i da je na teritoriji pod vladavinom SDA stvorena politička polarizacija na SDA i one koji su napustili SDA, a koja može uništiti lijevu i građansku političku scenu, te je odlučeno da GS ne ide u neprincipijelne koalicije jer građani trebaju imati i treći izbor između različitih nijansi zelenih koalicija.

Građanski savez ostaje opredjeljen za okupljanje organizacija i pojedinaca koji se ne žele identifikovati sa politikama koje su stvorile sadašnje stanje u Bosni i Hercegovini.

U vezi s tim, iskazano je zadovoljstvo što će Građanska inicijativa Konjic na ovogodišnje lokalne izbore izaći u okviru Građanskog saveza.

Predsjedništvo je zaključilo da Građanski savez neće biti dio političke arene u kojoj se utrkuju politikantstvom i konfliktima, već isključivo konkretnim rješenjima i djelima, pa makar u takvoj areni bili usamljeni jer smo odani građanima i tu smo da im služimo u najtežim ekonomskim i zdravstvenim vremenima naših života nakon devedesetih godina.

Operativno politički imperativ izabranih pojedinaca GS-a će biti mjere i rješenja koja se tiču zdravstvene zaštite građana i  ekonomskog oporavka. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana