Stranačke aktivnosti     | 24.07.2020. 13:08 |

DF Tuzla: Otvoreno pismo gradskim vijećnicima i vlastima grada Tuzle

FENA Saopćenje

DF Tuzla: Otvoreno pismo gradskim vijećnicima i vlastima grada Tuzle

 

Jako nevrijeme i kiša pogodilo je jučer Tuzlu, i izazvalo brojne probleme i štete građanima. Između ostalog, grad je nekoliko sati bio blokiran zbog velikih količina vode koje su se nakupile na najfrekventnijim saobraćajnicama. To je samo najnovije podsjećanje na neriješen i zanemaren problem loše odvodnje na gradskim ulicama koje poplave sa svakom jačom kišom. Zapravo, riječ je o nebrizi gradskih vlasti i većine u Gradskom vijeću Tuzla za stvarne probleme i svakodnevnicu građana. Koliko još vremena treba proći pa da većina u GV Tuzla koju predvode SDP i PDA počnu slušati i iznositi probleme građana na sjednicama, te predlagati rješenja?

 

Za sada samo jedan čovjek u izvršnoj vlasti Grada Tuzla predlaže rješenja, vrlo često populističke ideje i projekte, provodi ih u djelo, dok većina u gradskom vijeću slijepo sluša i klima glavom. Rješenje problema loše odvodnje nije privlačno izvršnoj vlasti Grada Tuzla, jer se radi uglavnom o cijevima i kanalima ispod površine zemlje. Dakle, rezultati takvog projekta ne bi “golim” okom bili vidljivi, tako da bi ostali uskraćeni za jeftini politički marketing, samohvalu i političku promociju, koja često graniči sa dobrim ukusom.

 

Najsvježiji primjer pokušaja uvrede zdravog razuma i građana Tuzle, je pokušaj promocije projekta vodosnabdijevanja jednog dijela naselja Lipnica, koje je samo nekoliko kilometara udaljeno od centra Tuzle. Naime, gradonačelnik Tuzle i pojedini vijećnici SDP-a se hvale da su ljudima uveli gradsku vodu.

 

Poštovani vijećnici na vlasti iz SDP-a i PDA!

 

Hvaliti se da je ljudima, građankama i građanima Tuzle, koji žive samo nekoliko kilometara od centra grada tek sada, u 21. vijeku, uvedena gradska voda je vaš poraz i sramota. To je uvreda za zdrav razum i sve građanke i građane Tuzle, a posebno tuzlanskog naselja Lipnica. Pitamo vas, koliko je novca u posljednjih 20-ak godina vaše vladavine potrošeno na manje važne projekte, od uvođenja gradske vode u svim tuzlanskim naseljima? Pitamo i odgovaramo! Potrošeni su milioni konvertibilnih maraka, na manje bitne i nebitne stvari i projekte za svakodnevni život građana. Vaše takvo ponašanje i odnos prema Tuzli i građanima, rezultat su vašeg otuđenja od svakodnevnice, i klasičnog oblika nepoštovanja građanki i građana u čijoj bi službi trebali biti. Osim toga, klasičnim pokušajem uvrede i podvale smatramo predizborne radove na pojedinim gradskim raskrsnicama, na kojim godinama svjedočimo saobraćajnim nesrećama, nažalost sa teškim povredama i brojnim smrtnim posljedicama. Ovim putem pitamo izvršnu vlast Tuzle, zašto će naprimjer građani Solane tek sada, kako se navodi u plaćenim PR tekstovima, na pojedinim portalima, imati pravo da sigurno prelaze ulicu? Zašto sigurnost građana Solane nije poboljšana mnogo ranije, a ne sada pred lokalne izbore? Mnogo je neodgovorenih pitanja  građanki i građana, koje nadamo se “vlast dovoljna sama sebi” nije umorila i ušutkala.

 

Ovim putem pozivamo građane, da budu glasniji i uporniji u svojim zahtjevima. Mi u Demokratskoj fronti ostajemo otvoreni za razgovore sa građanima, isticanjem i borbom za rješavanje njihovih svakodnevnih problema.

 

Gradski odbor Demokratska fronta Tuzla

Press služba

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo