Ekonomija     | 24.07.2020. 13:02 |

LANACO - Sticanja praktičnih vještina studenata uz pomoć softvera EcoOne

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. jula (FENA) - Kompanija LANACO potpisala je Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji s Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji podrazumijeva obavljanje praktične nastave na poslovno-informacionom sistemu EcoOne, a kako bi studenti povezali stečena teorijska znanja sa praktičnim vještinama neophodnim za tržište rada.

Iz kompanije LANACO ističu da savremeno tržište rada u sve većoj mjeri pridaje značaj mladim stručnjacima koji posjeduju kvalitetna praktična iskustva i koji su spremni da se uhvate u koštac sa svojom izabranom profesijom. 

Fakulteti su baza obrazovanja i mjesto sazrijevanja mladih ljudi u profesionalnom smislu. Dobar sistem studentskih praksi, praktična nastava i drugi vidovi profesionalnog usavršavanja tokom studija, kako se naglašava, dodatno obezbjeđuju neophodan kvalitet usluga obrazovanja.

-Ovaj program prakse pomaže studentima da budu dodatno osnaženi praktičnim znanjem na svom fakultetu, prilagodljivi tržištu rada, zahvaljujući dodatnim tehničkim vještinama koje će steći radeći na ovom softverskom rješenju. Izražavam veliku zahvalnost što je kompanija LANACO prepoznala značaj ove saradnje, koja je od velike važnosti za izgradnju karijernog puta naših studenata - poručio je dekan Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Radomir Božić.

Pohađanjem praktične nastave na poslovno-informacionom sistemu EcoOne, studenti se usavršavaju i u aktivnostima koje povezuju digitalno društvo i ekonomiju.

-Imajući u vidu funkcionalnosti EcoOne proizvoda i njegovu usaglašenost sa specifičnim poslovnim potrebama različitih subjekata unutar segmenta malih i srednjih preduzeća, studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu će biti u prilici da steknu značajna praktična iskustva neophodna za njihovu daljnju karijeru. Kroz EcoOne, studenti razvijaju vještine i kompetencije neophodne savremenom tržištu rada - poručio je Aleksandar Crnovčić, menažer Sektora za prodaju u kompaniji LANACO.

Povezivanjem Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu i kompanije LANACO učiniće se veliki korak u obezbjeđivanju međunarodno konkurentnih stručnjaka, spremnih da odgovore izazovima digitalne transformacije, saopćeno je iz kompanije LANACO.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

LANACO proslavio novi početak i zaželio dobrodošlicu budućim saradnjama na novoj lokaciji u Sarajevu 

Lanaco proslavio novi početak na novoj lokaciji u Sarajevu

Lanaco i Kaspersky zajedničkom kampanjom skrenuli pažnju na važnost bezbjednosti najmlađih na Internetu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta