Bosna i Hercegovina     | 24.07.2020. 15:54 |

HVIDR-a nezadovoljna realizacijom proračuna za branitelje HBŽ-a

FENA Mario Loncar

LIVNO, 24. srpnja (FENA) - Zajednica udruga HVIDR-e Hercegbosanske županije (HBŽ) izrazila je nezadovoljstvo realizacijom županijskog proračuna prema Upravi za pitanje branitelja HBŽ-a.

Predsjednik ZU HVIDR-e HBŽ-a Ante Jukić za Fenu je kazao da jedino ta županija nije za branitelje do sada isplatila niti jednu marku za prava branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

"Tražimo od Vlade HBŽ-a da što žurnije proračunska sredstva Uprave za pitanje branitelja budu operativna u korist samih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Riječ je o sredstvima za jednokratnu novčanu pomoć, liječenje, stambeno zbrinjavanje, financiranje udruga", kazao je Jukić.

Istaknuo je kako su na sjednici u petak od predsjednika HNS-a BiH zatražili da se iz Hercegbosanske županije imenuje član odbora za pitanja branitelja unutar HNS-a, a kaže kako će inzistirati i na što žurnijoj izmjeni dopunskog zakona o pravima branitelja HBŽ-a.

"Inzistirat ćemo da s početkom iduće godine svi branitelji do 57 godina bez ikakvih primanja, imaju mjesečna primanja", istaknuo je Jukić.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Skupština KS - Usvojene izmjene Zakona o dopunskim pravima boraca - branitelja BiH

ŽZH: Povećane novačene naknade razvojačenim braniteljima

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo