Stranačke aktivnosti     | 26.07.2020. 15:35 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Elektronskim putem održana Osnivačka skupština Platforme za progres Brčko!
 
U subotu, 25.jula održana je Osnivačka skupština Platforme za progres Brčko na kojoj je izabrano rukovodstvo Gradskog odbora, predstavnici u Regionalnoj skupštini i Regionalnom odboru regije Sava.

Format ove skupštine Platforma je prilagodila trenutnoj situaciji uzrokovanom epidemijom, pa su na taj način zainteresovani Skupštinu mogli pratiti na zvaničnoj  Facebook stranici Platforme za progres, a delegati u Brčkom za svoje kandidate su glasali elektronskim putem!

Skupštini su pored kandidata i delegata prisustvovali predsjednik regionalnog odbora regije Sava, Aljo Mujčić, predsjednica Kongresa Idana Mahić, potpredsjednik Platforme Aleksandar Eskić i predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić.

Izabrani predsjednik Gradskog odbora Zlatko Matanović, kazao je kako nije očekivao da će biti izabran na ovu poziciju, ali da će opravdati povjerenje svojih kolega i raditi u najboljem interesu za Brčko i Bosnu i Hercegovinu.

„Ovo je dokaz da smo spremni na sve izazove i okolnosti. Elektronsko glasanje smo imali na prvoj i drugoj Skupštini Platforme za progres i evo sada u Brčkom. To je znak da se sve može kada imamo volju.“, kazao je, između ostalog, predsjednik Platforme koji je Gradskom odboru Brčko poželio mnogo uspjeha i sreće u radu.

Svojim primjerom elektronskog glasanja, u unutrašnjoj strukturi, Platforma za progres podsjeća na važnost ovakvog pristupa glasanja i poziva građane da potpišu peticije u svojim gradovima za izmjene Izbornog zakona!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo