Bosna i Hercegovina     | 26.07.2020. 15:51 |

Obilježen dan zahvale i sjećanja na žrtve poginule na stolačkoj bojišnici

FENA Saopćenje

LJUBUŠKI, 26. srpnja (FENA) - U organizaciji udruga iz Domovinskog rata i Grada Ljubuškog u nedjelju je obilježen Dan zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na stolačkoj bojišnici (Mladen Šimović, Dragan Dževlan, Stojan Matić, Željko Ereš, Goran Granić, Pero Bebek i Stanko Vukojević).

Program obilježavanja započeo je svetom misom zadušnicom koju je u crkvi svetog Ante na Humcu predslavio fra Dario Dodig, gvardijan franjevačkog samostana sv. Ante.

Nakon toga, na spomen-obilježju na Drenovcu, vijence i cvijeće uz zapaljenu svijeću položili su članovi obitelji poginulih branitelja, čelnici grada Ljubuškog na čelu s v.d. gradonačelnika Vedranom Markotićem i predsjednikom Gradskog vijeća Tihomirom Kvesićem, županijski dužnosnici na čelu s predsjednikom Skupštine ZHŽ-a Ivanom Jelčićem, dopredsjednik Vlade ZHŽ-a i ministar financija Toni Kraljević, županijski ministar unutarnjih poslova David Grbavac, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, saborski zastupnik Nevenko Barbarić te rodbina, suborci i prijatelji.

Službu riječi slavio je fra Andrija Nikić uz prigodnu molitvu za sve poginule hrvatske branitelje, osobito one koji su pali na stolačkoj bojišnici, priopćio je Grad Ljubuški.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Grad Ljubuški: Za subvencioniranje privatnih vrtića 80.000 maraka

Panel o jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!