Bosna i Hercegovina     | 27.07.2020. 16:01 |

Memić osuđuje vandalski napad na sakralni objekat u Blažuju

FENA Saopćenje

SARAJEVO. 27. jula (FENA) - Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić izrazio je zabrinutost i najoštrije osudio napad vandala na hram Svetog Save u naselju Blažuj gdje je izvršena provala, kao i na grobljansku salu starog pravoslavnog groblja na Vrelu Bosne, a koja pripada ovoj pravoslavnoj crkvi.

Prema njegovim riječima, vjerski objekti se smatraju simbolima vjerske zajednice i svaki napad na vjerski objekat može se doživjeti kao napad na cijelu zajednicu i naše komšije, saopšteno je iz pres služba Općine Ilidža.

Tim povodom je sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Ilidža Muhamedom Omerovićem i vijećnikom Amelom Pintolom obišao je ovaj sakralni objekat.

U razgovoru sa jerejom Darkom Danilovićem, parohom Blažujskim i protojereom Miljanom Rađenovićem, načelnik Memić je izrazio žaljenje zbog nastale situacije, te obećao pomoć Općine pri kupovini video nadzora, kako bi se smanjila krivična djela.  

Tokom posjete načelnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća bili su i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo koji rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca, saopšteno je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Lučić najoštrije osuđuje napad na pravoslavnu crkvu Svetog Save u Blažuju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu