Stranačke aktivnosti     | 28.07.2020. 12:22 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Predsjednik mladih PDP-a Banja Luka Ivan Begić podnio je danas krivičnu prijavu protiv Bobana Kusturića, direktora Helikopterskog servisa Republike Srpske; Željke Cvijanović, predsjednika Republike Srpske; Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH i Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg Savjeta ministira BiH zbog krivičnog djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ iz člana 315. stav 4. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

,,12.7.2020. godine da bi Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Zoran Tegeltija na vrijeme stigli u Teslić na stranački skup, a ne u svojstvu funkcija u državi koje obavljaju, angažovan je Helikopterski servis Republike Srpske. Helikopter je sletio na pomoćni teren stadiona „Radolinka“ u Tesliću. Dodik i Tegeltija su, nakon slijetanja, popili kafu sa predsjednikom OO SNSD-a u Tesliću Draganom Bogdanićem i potpredsjednikom OO SNSD-a u Tesliću Markom Trivunovićem”, priča Begić.

Vlada Republike Srpske je u martu prošle godine dopunila Uredbu o osnivanju Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske i na taj način omogućila da ovaj servis koristi i član Predsjedništva BiH iz RS. Na istoj sjednici Vlade RS donesene su i izmjene Uredbe o osnivanju Helikopterskog servisa RS sa istim „posljedicama“.

Dodik je istim helikopterom putovao i u Doboj u avgustu 2018. godine.

Mediji su tada prenijeli da je riječ o helikopteru modela „AW119Kx“ čija je vrijednost 9.336.600 KM te da je Helikopterski servis potpisao ugovor s italijanskom kompanijom „Leonardo S.p.A.“ o kupovini letjelice.

Za kupovinu helikoptera Vlada Srpske je digla kredit od deset miliona KM.

,,Samo u Republici Srpskoj se zakoni prilagođavaju jednom čovjeku – Miloradu Dodiku. Tome ćemo jednom za svagda uskoro stati u kraj. Tako se poslovi sa medicinskom opremom, sa putevima, sa zgradama sa svima prilagođavaju porodici Dodik”, zaključuje Begić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Partija demokratskog progresa i Partija ujedinjenih penzionera potpisale sporazum o saradnji

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu