Svijet     | 28.07.2020. 12:39 |

Njemačka objavila preporuku protiv putovanja u tri španske regije

FENA Internet

BERLIN, 28. jula (FENA) - Njemačke vlasti u utorak su objavile preporuku protiv turističkih putovanja u Kataloniju i još dvije španske regije, u svjetlu rastućeg broj zaraza koronavirusom.

U obavijesti koju je uputilo ministarstvo vanjskih poslova u Berlinu preporučuje se izbjegavanje „turističkih putovanja koja nisu od ključnog značaja“ u Kataloniju, njenog zapadnog susjeda Aragón te Navarru u sjevernoj Španiji. Ministarstvo se poziva na rast broja zaraženih i „lokalne mjere zatvaranja“.

Njemačka preporuka uslijedila je nakon poteza raznih stopa težine drugih evropskih zemalja. Britanija je tokom vikenda uvela 14-dnevni karantin za putnike koji dolaze iz Španije, Norveška je naredila 10-dnevni karantin za ljude koji se vraćaju s kompletnog Iberijskog poluotoka, a Francuska je zatražila od svojih građana da ne putuju u Kataloniju.

Španija, poput većine ostalih država u Evropskoj uniji, nije na njemačkoj listi visoko rizičnih zemalja. To znači da za putnike koji dolaze iz Španije nije obavezan karantin, prenosi Associated Press.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Avioni više neće prevoziti poštu unutar Njemačke

Španski vojni avioni izbacili 26 tona pomoći Palestincima u Pojasu Gaze

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo