Bosna i Hercegovina     | 29.07.2020. 09:30 |

Sutra sjednica Gradskog vijeća Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. jula (FENA) - Gradsko vijeće Grada Sarajeva će sutra razmatrati Odluku o radno pravnom statusu zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Mire Lazovića.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog Odluke o izboru člana radnog tijela GV Nazifa Osmanovića, Prijedlog Odluke o pečatima i žigovima Grada Sarajeva, kao i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o raspodjeli dobiti Javnog preduzeća „Sarajevo“ d.o.o. za 2019. godinu.

Također će razmotriti Prijedlog odluke o izmjeni i dopunama Kalendara obilježavanja datuma i događaja značajnih za Grad Sarajevo, Prijedlog Odluke o utvrđivanju nacionalnih kulturnih društava od posebnog značaja za Grad, ali i o izmjeni Odluke o raspodjeli sredstava Budžeta Grada Sarajeva planiranih za rad klubova gradskih vijećnika.

Pred vijećnicima je i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Ugovor o zakupu poslovnih prostorija dijela prizemlja zgrade Vječne vatre površine 669,02 m2 kao i Prijedlog Odluke o poklonu i davanju saglasnosti na Ugovor o poklonu putničkog kombi vozila.

Vijećnici će imati priliku da se informišu o Dokumentu okvirnog budžeta za period 2021-2023 Izvještaj o korištenju sredstava tekuće rezerve, najavljeno je iz Gradskog vijeća Sarajeva.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu