Bosna i Hercegovina     | 29.07.2020. 14:56 |

Sud BiH - Ukinut pritvor optuženom Hamzi Labidiju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. jula (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine donio je 24.jula 2020. godine, rješenje u predmetu Hamza Labidi kojim je usvojen prijedlog advokata optuženog Hamze Labidija za ukidanje pritvora određenog rješenjem Suda BiH od 17.marta 2020. godine, a produženog rješenjem od 18.maja ove godine.

Istovremeno su prema optuženom Hamzi Labidiju određene mjere zabrane napuštanje boravišta, kretanje optuženog ograničava se isključivo na njegov dom koji ne može napustiti bez prethodnog odobrenja Suda BiH, izuzev ukoliko ga ne napušta da bi se pojavio u ovoj krivičnopravnoj stvari po pozivu Suda ili Tužilaštva BiH.

Provjeru tih mjera nasumice će provoditi ovlaštene službene osobe Policijske stanice Zavidovići tri puta sedmično.

Također je određena mjera zabrane putovanja (optuženom se zabranjuje putovanje van BiH, oduzimaju mu se važeće putne isprave uz zabranu izdavanja novih, a zabranjuje mu se i prelazak državne granice uz korištenje lične karte.

Labidiji je određena i zabrana sastajanja s određenim osobama, na način da se optuženom Hamzi Labidiju zabranjuje svaki oblik međusobnog kontaktiranja i sastajanja sa svjedocima Tužilaštva BiH u ovom predmetu.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti će se vršiti svaka dva mjeseca.

O izvršenju izrečenih mjera zabrane starat će se policijski službenici Policijske stanice Zavidovići, te Granična policija Bosne i Hercegovine.

Optuženi Labidija je upozoren da mu se može odrediti pritvor ako prekrši obaveze iz izrečenih mjera zabrane, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana