Bosna i Hercegovina     | 29.07.2020. 13:42 |

Sarajlić: Uvijek ćemo činiti komprimise u interesu države BiH

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 29. juna (FENA) - Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić (SDA) je, nakon što je taj dom usvojio Izvještaj Zajedničke komisije o postizanju identičnog teksta Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, izjavio novinarima da su činili komprimise i ustupke i da će uvijek to raditi u interesu države BiH.

- Ovo je mala cijena kakvu smo mi u prošlosti plaćali. Ono što je evidentno ovih dana, da smo dobili Vijeće ministara BiH, Selmo Cikotić je izabran za ministra, riješili smo krizu po pitanju budžeta. Svaki dogovor u BiH, pogotovo u proteklim godinama i u ovoj izbornoj godini, je težak, mukotrpan, ali ima pomaka, stvari se kreću naprijed, bez obzira koliko to svakodnevnica bila i činila se nekad da je teška i turobna - naveo je Sarajlić.

Napomenuo je da je postignut i dogovor u vezi s izborima u Mostaru, budžet je usvojen i najesen će biti održani Lokalni izbori u BiH.

Po njegovim riječima, država ide naprijed, evropske integracije BiH neće stati, NATO put neće stati.

- Borimo se sa pandemijom, svakim danom je sve više  zaraženih, sve više smrtnih slučajeva. Imamo migrantsku krizu, imamo težak, mukotrpan politički dijalog, ali to je naša realnost i teret ove generacije. Puno je lakši ovaj teret nego generacija koje su živjele prije 20-30 godina i činile puno veće ustupke nego što mi to činimo danas - kazao je Sarajlić.

Istaknuo je da je SDA odgovorna, državotvorna stranka i uvijek će činiti sve što je u interesu države BiH.

- Procijenili smo i na Komisiji, a i danas na Domu naroda da je to u interesu države BiH i svih njenih građana. Mislim da gradimo jedan ambijent, pružamo ruku, idemo korak naprijed i nadam se da će i partneri u vlasti prepoznati to i da ćemo se vratiti jednom normalno, razumnom dijalogu i rješavanju problema u BiH - naveo je Sarajlić.

Uskoro VIDEO

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom