Sport     | 29.07.2020. 15:15 |

SFK 2000 Sarajevo predstavio četiri nove igračice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. jula (FENA) - Prvakinje Bosne i Hercegovine u fudbalu započele su prije nekoliko dana pripreme za novu takmičarsku sezonu. Prethodno, ekipa je obavila potrebna testiranja na virus "Covid-19" u skladu s preporukama nadležnih službi.

Na treninzima SFK 2000 Sarajevo pojavile su se četiri nove igračice, koje predstavljaju pojačanja za tim trenerice Samire Hurem, uoči domaćih takmičenja, ali i nastupa Kluba u UEFA Ligi prvaka. Bordo-bijeli kolektiv pozdravio je tri povratnice u svoje redove, Amelu Kršo, Miu Kuljanin i Nikolinu Dijaković, te Đulu Velagić, saopćeno je iz SFK 2000 Sarajevo.

- Vratila sam se u Klub u kojem je sve počelo u vezi moje fudbalske karijere. Za SFK 2000 Sarajevo me vežu lijepe uspomene i želim biti blizu svoje porodice. Prije nekoliko dana sam dobila diplomu kondicionog trenera i moj cilj jeste da radim u svojoj struci. SFK 2000 Sarajevo kao odgovoran Klub mi daje u tom segmentu mogućnost za daljnje napredovanje i usavršavanje - rekla je Amela Kršo.

Mia Kuljanin, fudbalerka koja iz redova Iskre dolazi u SFK 2000 Sarajevo, ističe da se u redove sarajevskog kluba vratila s više samopouzdanja i vjere u sebe da može pružiti najbolji fudbal do sada. 

- Radujem se povratku u SFK 2000 Sarajevo. Želim igrati za klub koji igračicama pruža najbolje uvjete za rad, a svakako je riječ o najboljem u državi. Dati ću sve od sebe i nadam se da ću svojim igrama doprinijeti razvoju kluba - izjavila je Nikolina Dijaković. 

Bivša fudbalerka Emine Đula Velagić naglašava da joj je veliko zadovoljstvo što je postala članica najtrofejnijeg kluba u državi.

- Krenuli smo sa treninzima prije nekoliko dana i jedva čekam prve utakmice. Atmosfera u timu je odlična i motivisana sam da naporno radim, napredujem i napravim svoj doprinos u uspjesima SFK 2000 Sarajevo - rekla je Velagić.

Sve četiri igračice nastupaju za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te su sredinom jula boravile na posljednjem okupljanju državnog tima u Zenici.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!