Stranačke aktivnosti     | 29.07.2020. 15:38 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost

„Usvajanje budžeta zajedničkih institucija BiH je vijest u smislu da su omogućeni uslovi za održavanje izbora u novembru ove godine, ali činjenica da je ovogodišnji budžet usvojen na koncu sedmog mjeseca i sama struktura istog nisu za pohvalu“, rekao je predsjedsjednik PDP-a i poslanik u PD PS BiH Branislav Borenović.

On je istakao i da se kroz strukturu budžeta pokazala bahatost i rasipništvo koalicije SNSD-SDA-HDZ:

„Sramotno je što su sredstva za pomoć rješavanja migrantske krize, kao i sredstva za saniranje ekonomskih posljedica tokom epidemije virusa korona skinuta iz budžeta u korist kupovine novih auta i zapošljavanja u kabinetima rukovodstava oba doma Parlamenta. Arogancija i nebriga za stvarne potrebe građana koju i u ovakvoj situaciji iskazuju davno su prešle svaku mjeru, a njihova želja za foteljama i privilegijama su za svaku osudu“, kaže Borenović.

On ističe da su poslanici PDP-a glasali za ukidanje poslaničkog paušala što je i usvojeno na Predstavničkom domu:

„Uvijek smo glasali za ukidanje poslaničkih privilegija, kojih je mnogo, uglavnom su nepotrebne i mnogo koštaju. To je i programska platforma PDP-a, proklamovana u našem Programu obnove, ali i jedini ispravan način djelovanja odgovornog poslanika i političara“, zaključio je Borenović.


S poštovanjem,

Banja Luka, 29.07.2020. godine


Informativna služba PDP-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu