Bosna i Hercegovina     | 30.07.2020. 13:15 |

Turković primila u oproštajnu posjetu ambasadora IR Iran Heidarija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. jula (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković primila je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Mahmouda Heidarija. 

Sagovornici su ocijenili da Bosna i Hercegovina i Iran njeguju dobre bilateralne odnose. Izrazili su svoju punu podršku daljem unapređenju odnosa, naročito u oblasti ekonomske saradnje. Islamska Republika Iran je jedna od rijetkih zemalja s kojom je Bosna i Hercegovina dostigla suficit u trgovinskoj razmijeni. 

Ambasador Heidari se zahvalio ministrici Turković na saradnji i potvrdio puno opredjeljenje Irana da razvija još bolje odnose s Bosnom i Hercegovinom u svim segmentima. U tom kontekstu je prenio poziv ministra vanjskih poslova Irana Mohammada Javada Zarifa ministrici Turković, da što prije, imajući u vidu trenutnu epidemiološku krizu, posjeti Iran.

Sagovornici su razmijenili informacije i mišljenja o trenutnoj pandemiji koronavirusa, te je tom prilikom ministrica Turković izrazila nadu za brzim oporavkom Irana i građana te zemlje u borbi sa COVID-19 pandemijom. 

Na samom kraju razgovora, uz prigodnu razmjenu poklona, ministrica Turković je poželjela ambasadoru Heidariju mnogo sreće i uspjeha u daljoj diplomatskoj karijeri, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'