Svijet     | 30.07.2020. 15:39 |

Rouhani: Iran prolazi kroz vrhunac epidemije koronavirisa

FENA Internet

TEHERAN, 30. jula (FENA) – Iranski predsjednik Hassan Rouhani izjavio je u četvrtak u Teheranu da njegova zemlja prolazi kroz vrhunac epidemije koronavirusa.

Sve iranske pokrajine, izuzev dvije, prošle su kroz vrhunac epidemije virusa, izjavio je predsjednik Rouhani obraćajući se putem videokonferencije ceremoniji inauguracije proizvodne jedinice u sjevernoj iranskoj pokrajini Mazandaran.

- Kako bi se borilo protiv pandemije koronavirusa, ispravni metodi moraju se primjenjivati širom zemlje - istaknuo je iranski predsjednik.

Pohvalio je medicinsko osoblje zbog njihove žrtve za zemlju tokom kampanje protiv koronavirusa.

Smrtonosni virus koji je potekao iz kineskog grada Wuhana u decembru prošle godine pogodio je 17.190.000 ljudi širom svijeta i odnio je više od 670.000 života; dok u Iranu brojka preminulih iznosi više od 16.300 ljudi.

- Uprkos pritiscima neprijatelja, razni projekti inauguriraju se u Iranu svake sedmice - izjavio je predsjednik Rouhani, naglašavajući da neprijatelj ne može biti uspješan u svojim naporima da obori iransku naciju na koljena, javila je iranska državna novinska agencija IRNA.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo