Ekonomija     | 30.07.2020. 19:54 |

Vijećnici usvojili odluku o subvencioniranju jesenske sjetve ozime pšenice

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 30. srpnja (FENA) - Općinsko vijeće Tomislavgrad na sjednici održanoj u četvrtak usvojilo je Odluku o subvencioniranju jesenske sjetve ozime pšenice poljoprivrednim gospodarstvima na području te općine.

- Općina Tomislavgrad za subvencioniranje jesenske sjetve ozime pšenice u proračunu općine Tomislavgrad za 2020. godinu osigurala je 30.000 marka na način da će iz navedenog iznosa općina sudjelovati u nabavci kvalitetnog sjemena pšenice iznosom 50 posto od ukupne cijene sjemena - kazao je savjetnik za poljoprivredu Općine Tomislavgrad Željko Jurić.

Pojasnio je kako je nabavka kvalitetnog sjemena za jesensku sjetvu jedan od osnovnih problema poljoprivrednika, dijelom i zbog toga što BiH nema ovlaštenu ustanovu koja se bavi proizvodnjom spomenutog sjemena.

- Stoga su poljoprivredni proizvođači koji se bave uzgojem ozime pšenice primorani kupovati sjeme koje ne odgovara deklaraciji koja prati to sjeme, a najčešće siju svoje sjeme, takozvanu tavanušu koja ni blizu ne obećava kvalitetan i dobar prinos - istaknuo je Jurić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana