Bosna i Hercegovina     | 31.07.2020. 12:07 |

SIPA - U okviru akcije 'Sky' vještačenjem utvrđene krivotvorene novčanice

FENA Saopćenje

ISTOČNO SARAJEVO, 31. jula (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) proveli su 10. marta ove godine operativnu akciju „Sky“ po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u okviru koje su nakon višemjesečne istrage lišili slobode pripadnike grupe za organizirani kriminal, koji se dovode u vezu sa međunarodnim transportom opojne droge na području Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Poljske i Savezne Republike Njemačke.

Navedene osobe se sumnjiče da su počinile krivično djelo „organizirani kriminal“,  u vezi sa krivičnim djelom „neovlašteni promet opojnim drogama“.

U okviru operativne akcije od organizatora grupe za organizirani kriminal privremeno je oduzeto oko 500.000 KM u različitim apoenima, tri skupocjena motorna vozila, različito oružje i municija, kao i dvije novčanice u iznosu od 50 EUR-a. Takođe, oduzeto je i jedno skupocjeno vozilo za koje je utvrđeno da je ukradeno u Saveznoj Republici Njemačkoj, određena količina opojne droge i 43 novčanice u apoenima od 500 EUR-a.

Vještačenjem privremeno oduzetih novčanica 28. jula ove godine, utvrđeno je da su 43 novčanice u apoenu od 500 eura i dvije novčanice u apoenu od 50 eura krivotvorene, saopćeno je iz SIPA-e.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo