Bosna i Hercegovina     | 31.07.2020. 12:27 |

Policijska potjera u Sarajevu - Jedan napadač poginuo, policajac teško povrijeđen

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. jula (FENA) - Na području općine Stari Grad Sarajevo sinoć nakon ponoći policijska patrola je pokušala zaustaviti jedno vozilo, vozač je odbio da stane i dao se u bjekstvo, a pored vozača, u vozilu su bila još dva lica.

Prema informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo, nakon kraćeg vremena policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su uspjeli zaustaviti vozilo iz kojeg su ta lica pokušala pobjeći. Jedno lice je u tome uspjelo, dok je drugo lice sustigao i savladao policijski službenik koji je tom prilikom napadnut i nanesene su mu teške tjelesne povrede. Treće lice iz vozila je u bijegu skočilo sa podzida određene visine, zadobivši tom prilikom tjelesne povrede, zbog čega je policija pozvala Hitnu pomoć na mjesto događaja. Tokom ukazivanja ljekarske pomoći navedeno lice je preminulo, te je oko 1 sat konstatovana njegova smrt. 

O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajnim radnjama.

Uviđajem je, između ostalog, utvrđeno da je lice koje je preminulo inicijala A. H. (1983.) iz Sarajeva, dok je slobode lišen E. K. (1988.), takođe iz Sarajeva, a za trećim licem, koje je od ranije poznato policijskim službenicima i za kojim je već raspisana potraga zbog ranije izvršenog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju intenzivnu potragu.

Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare gdje će po naredbi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo biti izvršena obdukcija kojom će se utvrditi tačan uzrok smrti.

Policijski službenik koji je zadobio teške tjelesne povrede koje se ogledaju u vidu frakture i kontuzije zgloba i šake lijeve ruke, nakon ukazane ljekarske pomoći na KCU u Sarajevu, otpušten je na kućno liječenje.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji na dokumentovanju ovog krivičnog djela, te potpunom rasvjetljavanju i utvrđivanju svih činjenica i prikupljanju dokaza, saopćeno je iz MUP-a KS.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo