Bosna i Hercegovina     | 31.07.2020. 13:09 |

Kemal ef. Tokmić: Bajramskom radošću obnovimo rodbinske i prijateljske veze

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 31. jula (FENA) - Veliki broj vjernika prisustvovao je svečanosti klanjanja bajram-namaza, koja je upriličena u Kulturno-sportskom centru u Bugojnu, uz poštivanje preporuka kriznih štabova za preveniranje virusa COVID-19.

Svečano je bilo i u svim džamijama u toj općini, te na mjestima gdje je po prvi put organizirano klanjanje bajram-namaza upravo zbog toga da bi se izbjegla masovnost i rizik od mogućeg širenja zaraze. 

Prigodnu čestitku i poruku građanima koji obilježavaju jedan od najvećih praznika u islamskoj tradiciji, uputio je glavni imam Medžlisa IZ Bugojno Kemal ef. Tokmić.

- Ibadet kurbana nas podsjeća, uči i obavezuje na više međusobne bliskosti, poštovanja, dobročinstva, i bogobojaznosti. Kur'an nas na to snažno podsjeća, a test našeg istinskog vjerovanja je lijepa riječ upućena drugima, i naše djelo koje koristi ljudima – kazao je.

Pozvao je vjernike da „unaprijede stepen svoje vjere ibadetima i predanošću Gospodaru svjetova, i bajramskom velikodušnošću prema njegovim robovima“.

- Obaspimo bajramskom pažnjom naše najstarije i obradujmo darovima najmlađe. Bajramskom radošću i toplinom obnovimo porodične i rodbinske veze, i učvrstimo naša prijateljstva. Odgovorno čuvajmo bosansku privrženost našim komšijama, i blagonaklonost prema svim ljudima - poručio je Kemal ef. Tokmić.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta