Bosna i Hercegovina     | 31.07.2020. 14:26 |

Gudeljević razgovarala s ministricama Trivić i Davidović o poboljšanju saradnje

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 31. jula (FENA) - Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević posjetila je Vladu Republike Srpske i na odvojenim sastancima razgovarala s ministricama Natalijom Trivić i Sonjom Davidović o poboljšanju saradnje Ministarstva civilnih poslova BiH i resornih ministarstava u RS.

Govoreći o obrazovanju i obrazovnim sistemima u BiH obje ministrice su naglasile da treba iskoristiti sve raspoložive resurse kojih je mnogo i kao i sve mogućnosti kojima raspolažu oba ministarstva kako bi učinak za obrazovanje u cijelosti bio na najvišoj razini. Uslov za dobru saradnju jeste međusobno uvažavanje i poštivanje ustavnih nadležnosti, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Govoreći o kulturi, otvorene su mogućnosti nastavka kao i otvaranje novih oblika saradnje, učešća u zajedničkim manifestacijama kao što je predstojeći Međunarodni maraton kultura koji organizira Ruska Federacija.

Govoreći o sportu, obitelji i mladima, ministrice Gudeljević i Davidović su se složile u stavu da mnoge aktivnosti stoje pred ovim ministarstvima, da predstoje formiranja zajedničkih povjerenstava kao i strateških dokumenata, te da je u svakom trenutku nužno imati u vidu ustavne nadležnosti koje su nužan uslov za brzo i nesmetano odvijanje saradnje.

Prioritetni zadatak će biti usuglašavanje stavova u vezi s formiranjem Vijeća za sport i kreiranju strategije u sportu kao i formiranje vijeća i povjerenstva za mlade.

Zaključak oba razgovora je da je nužno uvažavati sve aktere u lancu komunikacije te da će otvoreni razgovori uz međusobno povjerenje doprinijeti kvalitetnoj provedbi svih zajedničkih aktivnosti i projekata.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu