Bosna i Hercegovina     | 01.08.2020. 12:54 |

Milićević: Bukvarević je zagovarao politiku razumijevanja i kompromisa (VIDEO)

FENA Adriana Domazet

SARAJEVO, 1.augusta (FENA) - Naš dragi i poštovani ministar Salko je zasigurno osoba koja je svojim radom i stavom dobila simpatije cijele Vlade Federacije BiH - kazala je na komemoraciji federalnom ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića, ministrica finansija i potpredsjednica Vlade FBiH Jelka Milićević.  

- I u vrijeme kada nismo svi isto razmišljali, naš Salko je zagovarao politiku razumijevanja i kompromisa. Posao koji je radio sa borcima uistinu nije bio lagan. Govorio je da se tu radi o pojedinačnom čovjeku, o njegovoj sudbini i da je bolje za nekoga pogriješiti i dati mu pravo koje mu možda i ne pripada, nego nekoga zakinuti za pravo koje mu pripada - istakla je Milićević.

Takav je bio, dodala je, odgovoran, temeljit i "ljudski“ u poslu, takav je bio i za svoju obitelj.

- Prosto je neshvatljivo da je za samo deset dana preselio u drugi svijet i iza sebe ostavio puno ljudi koji ga vole, poštuju i podržavaju - kazala je Milićević.

Kako je istakla, to je kao u stihovima pjesnika koji kažu: "Gdje ja stadoh, ti ćeš proći. Što ne mogoh, ti ćeš moći. Kud ja nisam, ti ćeš doći. Što ja počeh, ti produži. Još smo dužni, ti oduži“.

- Dragi prijatelji, svi imamo istu zadaću, da naš ministar Salko Bukvarević ostane u sjećanjima onakav kakav je i bio. Jednostavan, odgovoran i čestit čovjek Bosne i Hercegovine. Neka počiva u miru - potcrtala je Milićević.

Pogledajte http://fena.ba/video/4770/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Bfer0zjlSUOyn89MLNxvXAlUa5NcD3fZ?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'